Hulp en ondersteuning voor Leveranciers

Sections
- Introductie
- Toegang tot het systeem
- Inloggegevens aanvragen
- Eerste keer toegang
- Stel uw wachtwoord in
- Hoe in te loggen
- Hoe u uw wachtwoord kunt resetten
- Snelle rondleiding
- Uw vragenlijst afronden
- Hoe uw vragenlijst af te ronden
- Documenten uploaden
- Waarom specifieke vragen gesteld worden
- Koper specifieke vragen
- De vragenlijst delen met collega's
- Hoe de vragenlijst in te dienen voor validatie
- Hoe u de eerste keer voor validatie slaagt
- Validatie
- ESG Analysis
- Hoe u uw registratie hernieuwt
- Hoe u documenten up-to-date te houden
- Hoe u uw gegevens kunt bijwerken
- Veelgestelde vragen (FAQ's)
Introductie
Deze handleiding is geschreven om leveranciers te helpen die het Hellios-portaal gebruiken. We hebben het opgesplitst in onderdelen zodat u makkelijker kunt vinden wat u zoekt. Gebruik de navigatie aan de linkerkant om het onderdeel te vinden dat u nodig heeft.
Toegang tot het systeem
Inloggegevens aanvragen
Toegang tot Hellios-communities wordt beheerd door de genomineerde persoon (of personen) binnen uw organisatie. Hellios kan geen toegang geven zonder toestemming van de aangewezen persoon. Als u niet zeker weet wie dit is, neem dan contact op met het Supportteam via fsqs-nl@hellios.info of +31 (0) 20 399 4730.
Eerste keer toegang
Voordat u toegang krijgt tot onze community's, ontvangt u een uitnodigingsmail zoals hieronder weergegeven. Om ervoor te zorgen dat u alle communicatie van Hellios ontvangt, verzoeken wij u alle e-mails van het hellios.com-domein op de whitelist te zetten (mogelijk moet u uw IT-afdeling vragen om e-mails van ons op de whitelist te plaatsen.)
De e-mail bevat een unieke link voor uw organisatie. Als u op de knop 'AAN DE SLAG' klikt, wordt u meegenomen naar de volgende pagina waar u uw wachtwoord kunt instellen voor de eerste keer toegang:
Stel uw wachtwoord in
Voer het door u gekozen wachtwoord in, in het daarvoor bestemde vak en doe dit vervolgens nogmaals om het te bevestigen.
Opmerking: wanneer u uw wachtwoord instelt, wordt u gevraagd om het sterk te maken door ervoor te zorgen dat het tenminste 8 tekens lang is en het volgende bevat: kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens.
Als u klaar bent, klikt u op de verzendknop om uw wachtwoord in te stellen.
U wordt dan naar de hoofdpagina om in te loggen bij het systeem geleid.
Hoe in te loggen
Ga naar de inlogpagina's: https://hellios.com/login/supplier
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op de roze knop 'Inloggen >' om toegang te krijgen tot het systeem.
Hoe u uw wachtwoord kunt resetten
Als u in de toekomst uw wachtwoord bent vergeten, klikt u gewoon op de 'Wachtwoord vergeten?' link op de inlogpagina om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Nadat u op de link heeft geklikt, ziet u het volgende scherm:
Controleer uw inbox voor de e-mail die een unieke link bevat om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
Voer het e-mailadres in dat u als gebruikersnaam gebruikt en klik op 'EMAIL VERSTUREN >'. De e-mail bevat een link waarop u moet klikken om naar de pagina voor het instellen van een wachtwoord te gaan waar u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.
Opmerking: wanneer u uw wachtwoord instelt, wordt u gevraagd om het sterk te maken door ervoor te zorgen dat het tenminste 8 tekens lang is en het volgende bevat: kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens.
Snelle rondleiding
Uw dashboard
Na het inloggen is het eerste scherm dat u ziet uw nieuwe dashboard. Deze pagina is ontworpen om het snel en gemakkelijk te maken om uw compliance status op elk moment te controleren, samen met eventuele acties die moeten worden uitgevoerd. Samengevat; het biedt een momentopname van uw huidige status en voortgang in het proces.
Voortgang
De voortgangsbalk geeft een overzicht van waar u zich in het proces bevindt, van de eerste keer inloggen tot het afronden (up-to-date).
Terwijl u uw vragenlijst invult en het compliance proces doorloopt, wordt uw voortgangsbalk bijgewerkt van Ingelogd naar Fase 1, Fase 2 (indien van toepassing) tot Voltooid.
Overzicht
In het eerste vak in dit onderdeel ziet u wanneer u uw vragenlijst uiterlijk moet invullen. In het onderstaande voorbeeld moet de gebruiker zijn vragenlijst uiterlijk 29 mei 2022 afronden.
Een aftellende klok wordt in dit vak weergegeven als u uw deadline nadert.
Terwijl u uw vragenlijst invult en het compliance proces doorloopt, verandert uw status van Niet Gestart naar Bezig, naar In Validatie en in Voltooid.
Terwijl u dichter bij uw deadline komt, verandert de status van uw vragenlijst van groen, via oranje naar rood om de urgentie van het invullen van uw vragenlijst te benadrukken.
Zodra u uw vragenlijst heeft ingevuld, verandert de datum in dit vak in uw jaarlijkse verlengingsdeadline.
Het tweede vak in dit gedeelte toont de status van uw documenten. In dit voorbeeld staat de gebruiker aan het begin van het proces en heeft hij nog geen documenten geüpload. Als u uw vragenlijst invult en documenten toevoegt als antwoord op specifieke vragen, verandert uw documentstatus van Geen in Groen, Amber of Rood.
Als u de documentstatus Amber of Rood heeft, betekent dit dat een of meerdere van uw documenten binnenkort verlopen (of verlopen zijn) en dat een bijgewerkte versie moet worden geüpload om ervoor te zorgen dat u compliant blijft. Als u geen documenten uploadt, blijft deze status altijd op Geen.
Updates
Het onderste gedeelte van uw dashboardscherm bevat een samenvatting van eventuele updates die zijn aangebracht in uw vragenlijst, inclusief recente upgrades of verbeterde functionaliteit.
Navigatie
Vanaf uw dashboard heeft u als volgt toegang tot alle andere onderdelen van het platform:
Home -gebruik dit om op elk moment terug te keren naar uw dashboard.
Vragenlijst - gebruik deze om toegang te krijgen tot uw vragenlijst.
Documenten - gebruik dit om toegang te krijgen tot uw documentenpagina.
Menu - Vanaf hier heeft u toegang tot de volgende onderdelen:
- Gebruikersbeheer - gebruik dit om collega's uit te nodigen om de vragenlijst in te vullen
- Uw profiel - Update uw eigen gegevens
- Help - gebruik dit om toegang te krijgen tot de helppagina
- Uitloggen
Uw vragenlijst afronden
Hoe uw vragenlijst af te ronden
Als geregistreerde leverancier bent u vereist om jaarlijks uw vragenlijst af te ronden. Dit proces kan in slechts een paar stappen worden afgerond:
- U wordt gevraagd een eerste reeks vragen over uw organisatie te beantwoorden, we noemen dit Fase 1.
- Op basis van de antwoorden in Fase 1 zal het systeem bepalen of u meer informatie moet verstrekken door verdere vragen in Fase 2 te beantwoorden, en voor grotere leveranciers een abonnementsbetaling te voldoen.
- 3. Nadat u alle vragen heeft beantwoord en de betaling heeft voldaan (indien van toepassing), kan uw vragenlijst worden ingediend bij ons validatieteam, zij zullen uw antwoorden controleren en bij u terug zal komen met eventuele vragen of feedback. Bekijk het gedeelte 'Hoe u de eerste keer slaagt voor validatie' voor hulp en begeleiding.
- Uw vragenlijst wordt gepubliceerd in de community van Inkopers.
Vragen van Fase 1 beantwoorden
Om te beginnen met het beantwoorden van uw Fase 1-vragen, klikt u op het 'Vragenlijst'-icoon op de navigatiebalk (geel gemarkeerd). U wordt dan naar de eerste reeks vragen geleid, ook wel 'Fase 1'-vragen genoemd.
Uw scherm ziet er als volgt uit:
Onderdelen
Op deze pagina ziet u een lijst met onderdelen. Als u op een van deze onderdelen klikt, wordt de bijbehorende reeks vragen geopend. Onderdelen kunnen worden beantwoord in elke gewenste volgorde - het is niet nodig om de hele vragenlijst in één keer of in opeenvolgende volgorde te beantwoorden. Scrol neer beneden om toegang te krijgen tot alle onderdelen op de pagina.
Op elk Onderdeel staat een voortgangsbalk om het percentage vragen aan te geven dat binnen het onderdeel is afgerond.
Beantwoorden van vragen
Door op een onderdeel te klikken, wordt elk onderdeel geopend. U moet elk onderdeel doorlopen en ervoor zorgen dat u alle verplichte vragen beantwoordt. Optionele vragen zijn duidelijk gemarkeerd als 'optioneel' op elke pagina.
Optionele vraag
Progres
Terwijl u vragen beantwoord, zal uw voortgangsbalk verder gevuld worden, totdat het 100% bereikt.
Wanneer alle verplichte vragen voor een onderdeel zijn beantwoord, verandert de voortgangsbalk van het onderdeel van oranje in groen om aan te geven dat deze is afgerond.
LET OP: Het is niet nodig om de vragenlijst in één keer in te vullen. Uw antwoorden worden bewaard en opgeslagen als u de vragenlijst liever in meer dan één keer invult of als u onderdelen wilt laten beantwoorden door collega's.
U kunt naar het volgende onderdeel gaan door op de voortgangsbalken bovenaan de pagina te klikken, of door op 'Volgend Onderdeel' onder aan elke sectie te klikken.
Fase 1 vragen indienen
Zodra de verplichte vragen in alle onderdelen zijn ingevuld, wordt de knop 'Indienen' geactiveerd op de Vragenlijst pagina.
Als u op indienen klikt, wordt het Verklaringsscherm weergegeven. Voer uw voor- en achternaam in het daarvoor bestemde vakje en vink het vakje aan om de juistheid van de door u verstrekte informatie te bevestigen. De knop 'Indienen' wordt dan geactiveerd, klik hierop om verder te gaan.
Bij het indienen van uw 'Fase 1'-vragen voert het systeem een reeks geautomatiseerde controles uit om te bepalen of u de Fase 2-vragenlijst moet beantwoorden en/of de jaarlijkse betaling moet voldoen, afhankelijk van de grootte van uw organisatie.
Een van drie uitkomsten zal nu plaatsvinden:
- U hoeft de Fase 2-vragenlijst niet in te vullen - in dit geval wordt uw Fase 1-vragenlijst rechtstreeks naar ons validatieteam gestuurd. Raadpleeg het gedeelte Validaties van deze helpgids voor meer informatie.
- U moet verdere vragen beantwoorden, maar als kleinere leverancier bent u vrijgesteld van de jaarlijkse betaling. In dit geval brengt het systeem u rechtstreeks naar de aanvullende vragen in Fase 2. Raadpleeg het gedeelte hieronder genaamd 'Vragen in Fase 2 invullen'.
- U moet verdere vragen beantwoorden en als grotere leverancier is de jaarlijkse betaling van toepassing. Raadpleeg in dit geval het gedeelte 'Betaling' direct hieronder.
Betaling
Als u de jaarlijkse betaling moet voldoen, verschijnt het volgende scherm.
U kunt ervoor kiezen om nu of op een later tijdstip te betalen, zonder betaling kunt u uw vragenlijst niet indienen. Online betalen kan hier gedaan worden, of later met de betaalknop op uw dashboardpagina. Offline betalingen kunnen rechtstreeks aan Hellios worden gedaan via bankoverschrijving of telefonisch. Neem contact op met Hellios als u een offline betaling wilt regelen.
Let op: ongeacht of u online of offline betaalt, u kunt uw vragenlijst pas indienen voor validatie nadat de betaling is voldaan.
Nadat u uw type betaling heeft geselecteerd (of als betaling niet vereist is), leidt het systeem u rechtstreeks naar de aanvullende vragen, ook wel 'Fase 2' genoemd.
Vragen van Fase 2 beantwoorden
U zou nu 'Fase 2' onderaan de vragenlijstpagina moeten zien. U kunt op 'Fase 2' klikken om dit gedeelte uit of samen te vouwen
Net als bij Fase 1 zijn de vragen gegroepeerd in onderdelen. Het aantal onderdelen is afhankelijk van de antwoorden die u bij Fase 1-vragenlijst hebt gegeven.
Onderdelen
Op deze pagina ziet u een lijst met onderdelen. Als u op een van deze onderdelen klikt, wordt de bijbehorende reeks vragen geopend. Onderdelen kunnen worden beantwoord in elke gewenste volgorde - het is niet nodig om de hele vragenlijst in één keer of in opeenvolgende volgorde te beantwoorden. Scrol naar beneden om toegang te krijgen tot alle secties op de pagina.
Bij elke Onderdeel staat een voortgangsbalk om het percentage vragen aan te geven dat binnen het onderdeel is afgerond.
Vragen beantwoorden
Als u op een onderdeel klikt, wordt de pagina van dat bepaalde onderdeel geopend. U moet elk onderdeel doornemen en ervoor zorgen dat u alle verplichte vragen beantwoordt. Optionele vragen zijn duidelijk gemarkeerd als 'optioneel' op elke pagina.
Terwijl u antwoorden geeft, vult uw voortgangsbalk voor dat onderdeel verder, totdat deze 100% bereikt.
Als alle verplichte vragen voor een onderdeel zijn beantwoord, verandert de voortgangsbalk van oranje in groen.
LET OP: Het is niet nodig om de vragenlijst in één keer in te vullen. Uw antwoorden worden opgeslagen. Dit helpt voor wanneer u de vragenlijst liever niet in één keer invult of als u onderdelen wilt laten beantwoorden door collega's.
Wanneer alle verplichte vragen voor een onderdeel zijn beantwoord, verandert de voortgangsbalk van de sectie van oranje in groen om aan te geven dat deze is afgerond.
U kunt naar het volgende onderdeel gaan door op de voortgangsbalken boven aan de pagina te klikken, of door op 'Volgend Onderdeel' onder aan elk onderdeel te klikken. Hier is ook een knop 'Vorig Onderdeel' beschikbaar.
Documenten uploaden
Bij sommige vragen moet u ook een document uploaden. Een verzekeringsvraag kan bijvoorbeeld vereisen dat u uw verzekeringscertificaat uploadt, of een health & safety vraag kan u vragen uw health & safety policy te uploaden.
Het is belangrijk om documenten te uploaden om uw compliance aan de Inkopers in de community aan te tonen.
Sommige documenten zijn verplicht om bezit van verzekeringen en certificaten aan te tonen.
Andere documenten, waaronder beleidsdocumenten, zijn mogelijk niet verplicht. Maar wij raden u desondanks aan om optionele documenten te uploaden. Meerdere Inkopers kunnen hier anders afzonderlijk om vragen. U kunt ervoor kiezen om gevoelige inhoud die u liever niet deelt, te bewerken.
Beantwoord bij het uploaden van een document eerst de vraag (of vragen).
Gebruik de knop 'Uploaden' om het document vanaf uw computer te uploaden.
Voor sommige documenten moet u ook een vervaldatum opgeven. Gebruik hiervoor de datumkiezer in het veld vervaldatum.
Let op: Alle documenten mogen alleen in pdf-formaat worden geüpload en mogen niet groter zijn dan 25 MB.
Geüploade documenten kunnen eenvoudig worden verwijderd door op het 'prullenbak'-pictogram naast het document te klikken.
Waarom specifieke vragen gesteld worden
De vragenlijst is dynamisch en gebaseerd op de aard van de goederen of diensten die uw bedrijf levert. Dit helpt ervoor te zorgen dat, voor zover redelijkerwijs mogelijk, alleen relevante vragen worden gesteld. De relevantie van vragen wordt bepaald door de inkopende organisaties die het systeem gebruiken (uw klanten en/of potentiële klanten) in overeenstemming met hun verplichtingen die zijn vastgelegd in wet- en regelgeving, evenals hun eigen bedrijfsbeleid.
Koper specifieke vragen
Sommige inkooporganisaties hebben hun Gedragscode of soortgelijk beleid opgenomen waaraan alle leveranciers moeten voldoen. Deze zijn te vinden in Fase 1 onder paragraaf 1.9 Policy Compliance. Voor elke inkooporganisatie waaraan u levert, ziet u mogelijk een vraag in dit gedeelte, hoewel niet alle inkooporganisaties hier een vraag hebben opgenomen.
De vragenlijst delen met collega's
Uw vragenlijst kan door meerdere afdelingen en personen worden ingevuld, indien gewenst.
Om dit gemakkelijker te maken, hebben we een mogelijkheid opgenomen om collega's uit te nodigen voor toegang tot de vragenlijst. Klik eenvoudig op 'Gebruikersbeheer' in de linker navigatiebalk om alle gebruikers te bekijken die toegang hebben tot het systeem.
Om uw collega's uit te nodigen, klikt u op de roze knop 'Gebruiker toevoegen' rechtsboven in het scherm. U krijgt dan een formulier te zien, vul alle verplichte velden in en klik op de knop Toevoegen.
De primaire gebruiker wijzigen (beheerder)
Van tijd tot tijd wilt u wellicht wijzigen wie de primaire contactpersoon en beheerder voor uw organisatie is.
Om dit te doen, klikt u gewoon op de voornaam van de gebruiker die u wilt bijwerken, waardoor het formulier Gebruiker bewerken wordt geopend.
Hier kunt u de gegevens van de gebruiker wijzigen en deze nomineren als de beheerder (primaire contactpersoon) voor uw organisatie met behulp van de schakelknop onderaan het formulier.
Hoe de vragenlijst in te dienen voor validatie
Zodra u alle verplichte vragen heeft beantwoord, is uw vragenlijst klaar om te worden ingediend bij het Hellios Validatie team. Ons team zal uw antwoorden controleren en eventuele aanpassingen doorgeven die nodig zijn voor de door u gegeven antwoorden. Houd er rekening mee dat het tot vijf werkdagen kan duren voordat uw vragenlijst is gevalideerd.
Om uw vragenlijst ter validatie in te dienen, klikt u op de knop 'Verzenden' op de Vragenlijst pagina.
Let op: Als de knop niet actief is (grijs), controleer dan eerst of u alle verplichte vragen heeft beantwoord. Als alle vragen zijn beantwoord, controleer dan of de jaarlijkse betaling is voldaan, indien van toepassing.
Voordat u uw vragenlijst indient, wordt u gevraagd de verklaring in te vullen.
Na het indienen van uw vragenlijst voor validatie, zult u merken dat alle vragen vergrendeld zijn voor bewerking. Uw vragenlijst blijft in deze staat terwijl Hellios uw antwoorden valideert. Als een van uw antwoorden verduidelijking vereist, zal Hellios u per e-mail op de hoogte stellen en worden uw antwoorden ontgrendeld voor bewerking.
Tijdens de validatie zal uw dashboard ook uw positie in het proces tonen.
Als er geen verduidelijkingen nodig zijn, zal Hellios uw vragenlijst publiceren. Zie het gedeelte 'Validatie' hieronder voor meer informatie over het validatieproces.
Hoe u de eerste keer voor validatie slaagt
Het Supplier Support team staat klaar om u te helpen met al uw vragen. Raadpleeg de contactpagina hier: https://hellios.com/contact-and-locations of stuur een e-mail naar info@hellios.com met vermelding van uw bedrijfsnaam, geregistreerde community en unieke Hellios-ID.
Validatie
Hoe u de eerste keer voor validatie slaagt
Hellios valideert alle antwoorden aan de hand van richtlijnen die worden bepaald door de inkooporganisaties (uw klanten en/of potentiële klanten). Waar mogelijk proberen we ervoor te zorgen dat elke vraag duidelijk is en dat complexere vragen worden ondersteund door helptekst op het scherm of weblinks naar meer informatie. Enkele handige tips om de eerste keer te slagen voor validatie zijn:
- Ervoor zorgen dat alle verstrekte antwoorden juist en actueel zijn en rechtstreeks verband houden met de registrerende juridische entiteit.
- Informatie die we doorgaans ter verduidelijking aan leveranciers moeten terugsturen, omvat het matchen van juridische bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, registratienummer, BTW etc.) en de laatst gepubliceerde jaaromzet en het aantal werknemers.
- Ervoor zorgen dat geüploade documenten ofwel op naam staan van de exacte juridische entiteit die wordt geregistreerd, of dat er een duidelijke verwijzing naar deze entiteit is in de documenten.
- Informatie die we doorgaans ter verduidelijking aan leveranciers moeten terugsturen, omvat certificaten die op naam van een andere rechtspersoon staan of details in het document komen niet overeen met de gegevens die in de vragenlijst zijn ingevoerd
Reacties van het validatieteam afhandelen / correcties aanbrengen
Als verduidelijking van een van uw antwoorden nodig is, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. Om uw antwoorden aan te passen, kunt u hiervoor direct opnieuw inloggen.
Als u inlogt, ziet u dat op het vragenlijstpictogram in de navigatiebalk een nummer staat. Dit is een totaal van het aantal vragen dat uw aandacht vereist. U ziet ook een feedbackvenster voor validatie bovenaan uw dashboard. Dit vak bevat alle vragen die uw aandacht vereisen.
Klik op het vragenlijstpictogram op de navigatiebalk om toegang te krijgen tot uw vragenlijst.
TDe feedback opmerkingen staan in het roze vak bovenaan de vragenlijstpagina. U kunt op elke opmerking klikken om de gerelateerde vragen in elk onderdeel te bekijken.
Alle onderdelen met opmerkingen worden ook gemarkeerd op de kaarten per Onderdeel. U kunt alle Onderdeel kaarten bekijken op de vragenlijstpagina en op een Onderdeel kaart klikken die uw aandacht vereist.
Bekijk de feedback en pas uw antwoord(en) aan. Zodra u ALLE feedback heeft beantwoord, dient u uw vragenlijst opnieuw in voor het Hellios Validatie team om te beoordelen.
Als u om opheldering wordt gevraagd over een van uw antwoorden en u begrijpt niet waarom of u gaat niet akkoord met wat we u vragen, neem dan contact met ons op. Als u de vragenlijst aan ons terugstuurt zonder de gevraagde verduidelijkingen te behandelen, kan het langer duren tot uw organisatie de registratie kan afronden, aangezien we uw vragenlijst niet kunnen publiceren totdat alle verduidelijkingen zijn opgelost.
ESG Analysis
What is ESG Analysis
ESG Analysis is an innovative addition to the Hellios platform, using a fair and data-driven methodology to transform existing supplier data into comprehensive scores and actions suppliers can take to progress with their ESG strategy. Together, these scores and actions provide a precise and transparent overview of a company's ESG performance.
Benefits of ESG Analysis
ESG Analysis is available to suppliers and Buyers on the Hellios platform at no extra cost.
No additional information is required from suppliers, as ESG Analysis is calculated from existing supplier data.
Comparing both ESG Analysis scores offers the simplest and most precise means of obtaining a comprehensive overview.
Suppliers are compared to other organisations of a similar size.
The Hellios questionnaire content is governed by Buyer members, so ESG Analysis is industry specific.
The ESG Analysis scores can pinpoint areas for enhancement, creating positive changes aligned with industry standards. Suppliers demonstrating commitment to ESG through these scores communicates their dedication to environmental and social responsibility to their customers.
Understanding ESG Analysis
There are two scores presented in ESG Analysis: an absolute score that objectively evaluates each supplier's responses, and a relative score that compares each supplier's performance to other suppliers of similar size, providing valuable insights into their standing within the industry.
This is shown for the Total, for each Pillar and for each Theme.
More information
For additional information, please contact us on:
JOSCAR (Defence & Aerospace)
FSQS (Financial Services)
FSQS-NL (Financial Services)
FSQS-ES (Financial Services)
Hoe u uw registratie hernieuwt
De inkooporganisaties verzoeken hun leveranciers dat ze hun informatie up-to-date houden. Alle leveranciers worden verzocht om hun informatie jaarlijks bij te werken en opnieuw in te dienen. Leveranciers worden zes weken voor hun verlengingsdatum op de hoogte gebracht van de noodzaak om te hernieuwen. Het overgrote gedeelte van de gegeven antwoorden blijft beschikbaar voor herziening en dus hoeft de vragenlijst niet helemaal opnieuw te worden ingevuld; er zijn een klein aantal vragen waarbij de antwoorden worden gewist, aangezien de inkooporganisaties de antwoorden opnieuw willen bevestigen.
Het hernieuwen van uw informatie volgt hetzelfde proces als voor de eerste registratie. Uw verlengingsdatum wordt weergeven in de eerste Samenvatting-tegel vanaf het moment dat u het proces voor de eerste keer afrondt.
Let op: het is belangrijk dat u de verlenging afrondt voor de vermelde deadline, aangezien deze niet kan worden gewijzigd of verlengd. Als de verlenging niet op tijd is afgerond, verandert de status van uw organisatie in Verlopen en zijn uw gegevens niet langer beschikbaar voor de inkooporganisaties in de community.
Hoe u documenten up-to-date te houden
Nadat u documenten heeft geüpload, ziet u een 'Documenten' icoon op de navigatiebalk bovenaan de pagina. Op deze pagina staan alle documenten die u heeft geüpload.
De lijst met documenten op deze pagina biedt een omgeving om uw documenten te controleren en snel verlopende of verlopen documenten snel bij te werken.
Als een van uw documenten verloopt vóór uw verlengingsdatum, is het uw verantwoordelijkheid om deze te onderhouden en bij te werken. Hellios stuurt u meldingen per e-mail en u kunt op elk moment inloggen om de status van uw documenten te controleren.
Wanneer u inlogt tot het systeem is het documentstatus-vak op uw dashboard oranje of rood (afhankelijk van hoe lang uw document is verlopen). Klik op het 'Documenten' icoon om al uw documenten, hun status en vervaldatum in één oogopslag te bekijken.
Om een document te vervangen, klikt u eerst op de knop 'Update starten' op de Documenten pagina.
Als u op deze knop klikt, verschijnt er een bevestigingsbericht, klik op 'Ja' om uw documentupdate te starten.
Selecteer nu eenvoudig een document dat u wilt bijwerken.
Elke kaart brengt u naar het relevante gedeelte waar u uw document en alle gerelateerde velden kunt bijwerken. Eenmaal bijgewerkt, klikt u op 'ga terug naar documenten' onderaan de pagina om terug te navigeren naar de documentenoverzicht-pagina.
Nadat u de documenten heeft bijgewerkt, klikt u op 'Verzenden' om uw documentupdate ter validatie in te dienen.
Alle updates die u aan uw documenten aanbrengt, zijn NIET zichtbaar voor inkopers totdat uw wijzigingen zijn gevalideerd en gepubliceerd door het Hellios Validatie team.
Handige links
Hoe u uw gegevens kunt bijwerken
Het is belangrijk dat uw gegevens te allen tijde up-to-date zijn. Naast de jaarlijkse hernieuwings- en documentvervalprocessen, kunt u uw informatie op elk moment openen en bijwerken. Er zijn doorgaans een aantal belangrijke triggers voor het bijwerken van uw informatie:
- Uw bedrijf is geherstructureerd, personeel is veranderd, of de aard van de geleverde producten of diensten is veranderd of moet worden bijgewerkt.
- AEen andere klant van uw bedrijf is lid geworden van de community en uw informatie moet worden bijgewerkt om relevant te zijn voor de goederen of diensten die u aan hen levert.
- Nieuwe vragen zijn door de inkooporganisaties aan de vragenlijst toegevoegd en ze kunnen niet wachten op uw jaarlijkse verlenging voordat ze worden beantwoord.
Voordat u een update uitvoert, moet u eerst uw vragenlijst ontgrendelen. Hiervoor logt u zoals gebruikelijk in op het systeem en navigeert u naar uw vragenlijst. U zult merken dat de vragen zijn vergrendeld en niet kunnen worden bijgewerkt. Om ze te ontgrendelen, klikt u op de knop 'Update starten' op de overzichtspagina van de vragenlijst.
Als u op de knop klikt, verschijnt er een bevestigingsbericht, klik op 'Ja' om door te gaan met het ontgrendelen en bijwerken van uw vragenlijst.
Alle updates die u aanbrengt in uw vragenlijst, zijn NIET zichtbaar voor inkopers totdat uw wijzigingen zijn gevalideerd en gepubliceerd door het Hellios Validatie team.
Veelgestelde vragen (FAQ's)
Wie is eigenaar van en heeft toegang tot de informatie die we geven?
Alle gegevens die u invoert in het Hellios-systeem zijn eigendom van u, de leverancier. Het wordt alleen gedeeld met de inkooporganisaties die lid zijn van de community en wordt niet gedeeld met derden.
Hebben andere leveranciers of mijn concurrenten toegang tot mijn informatie?
Andere leveranciers hebben geen toegang tot de informatie die u verstrekt. Het is alleen beschikbaar voor de inkooporganisaties binnen de community. Elke inkooporganisatie heeft een geheimhoudingsverklaring getekend met Hellios.
Hoe veilig zijn mijn gegevens?
Alle leveranciersinformatie wordt opgeslagen in Tier 4, SSAE18 SOC2 Type II gecertificeerde datacenters, exclusief in het VK. Er wordt gebruik gemaakt van versleuteling volgens de nieuwste industriestandaards, samen met cyberbeveiligingsmaatregelen zoals wekelijkse scans en penetratietesten. Hellios zorgt ervoor dat de beperkte hoeveelheid verzamelde persoonlijke gegevens volledig in overeenstemming is met de AVG en Data Protection Act 2018. Hellios is gecertificeerd volgens ISO27001 en Cyber Essentials Plus, de National Cyber Security Center-standaard die wordt ondersteund door de Britse regering.
Is er een betaling?
De administratiekosten voor registratie op een van onze communities worden gezamenlijk gefinancierd door de inkopers en grotere leveranciers. Fase 1 is gratis voor alle leveranciers. Als u de Fase 2-kwalificatie moet afronden, moet u mogelijk een vergoeding betalen, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. Hellios zal informatie verstrekken over eventuele kosten op het moment van de uitnodiging om te registreren.
Kan elke leverancier een aanvraag indienen om lid te worden van een community?
Nee, registratie is alleen op uitnodiging.
Hoe lang is de registratie geldig?
Registratie is 12 maanden geldig vanaf de datum van de eerste indiening van de vragenlijst, en vervolgens voor elke volgende periode van 12 maanden telkens wanneer uw bedrijf verlengt. Hellios zal leveranciers 6 weken voor de verlengdatum van hun registratie een herinneringen sturen.
Moet ik prijs- en commerciële informatie verstrekken?
Nee, u hoeft geen prijs- of commerciële informatie te verstrekken.
Worden mijn gegevens verstrekt aan andere organisaties?
We zullen uw informatie voor geen enkel ander doel gebruiken dan het delen met de inkopers binnen de community of om u op de hoogte te houden van relevant nieuws en informatie met betrekking tot de communities. We houden informatie vertrouwelijk en uw informatie wordt alleen gezien door uzelf en de inkopers die op de community zijn geregistreerd. Elke inkoper gaat een overeenkomst aan die ervoor zorgt dat hij op de hoogte is van en ermee instemt het vertrouwelijke karakter van de verstrekte informatie te respecteren.
Ik heb een e-mail ontvangen van Hellios, wat moet ik doen?
U zou onlangs bericht moeten hebben ontvangen van een van uw inkopers waarin het gebruik van het Hellios' proces wordt aangekondigd als de verbeterde manier om informatie over leveranciers en compliance te verzamelen en te managen. De eerste stap naar kwalificatie is om de instructies te volgen om een account aan te maken op het Hellios-systeem, en vervolgens de vragenlijst in te vullen en in te dienen voor de deadline die is aangegeven in uw uitnodigingsmail en wordt weergegeven in het systeem.
Ik ben gevraagd om mijn antwoorden te verduidelijken, maar weet niet waarom?
Ons Validatie team is er om ervoor te zorgen dat de door u verstrekte informatie voldoet aan de vereisten van de inkopersleden en om u te begeleiden bij eventuele verduidelijkingen die we nodig hebben. U moet opnieuw inloggen op het leveranciersportaal en eventuele vragen controleren die zijn gemarkeerd met een geel waarschuwingsicoon; er zullen opmerkingen worden achtergelaten door ons team om u te helpen.
Hoe reset ik een verloren of vergeten wachtwoord?
CKlik op de link 'Wachtwoord vergeten' op de inlogpagina van de leveranciersportal en volg de instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. here.
Hoe krijg ik een certificaat voor registratie?
Zodra uw vragenlijst is gepubliceerd, verstrekken we een certificaat voor registratie aan uw primaire contactpersoon. Als u aanvullende certificaten wilt aanvragen, gaat u naar de Contact-pagina of stuurt u een e-mail naar fsqs-nl@hellios.info met vermelding van uw bedrijfsnaam, geregistreerde community en unieke Hellios-ID.
Moet ik Fase 2 vragenlijst invullen?
De Fase 2-vragenlijst is afhankelijk van de antwoorden die in Fase 1 worden gegeven, op basis van de vereisten van de inkopers in de community. Zodra Fase 1 is afgerond, laat het systeem u automatisch weten of Fase 2 vereist is.
Hoe weet ik wanneer ik moet verlengen?
Uw verlengingsdatum wordt weergegeven in het leveranciersportaal zodra u het proces voor de eerste keer hebt afgerond. Hellios neemt 6 weken voor uw verlengingsdatum contact met u op. Dit zorgt ervoor dat u voldoende tijd heeft om uw antwoorden te bekijken en opnieuw in te dienen en om ons op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen.
Wat gebeurt er als mijn documenten verlopen zijn?
De status van uw document(en) wordt weergegeven in het leveranciersportaal, zodat u kunt bijhouden wanneer documenten moeten worden bijgewerkt. Hellios zal ook contact met u opnemen. Wanneer een document verloopt, moet u inloggen op het leveranciersportaal en eventuele verlopen documenten bijwerken. Hellios zal vervolgens alle nieuwe informatie of documenten valideren en de informatie publiceren.
Wat moet ik doen als we een bedrijfsnaam of wijziging van rechtspersoon hebben?
Als uw bedrijfsnaam verandert, moet u inloggen op uw leveranciersprofiel, vraag 1.1.1 Volledige bedrijfsnaam bijwerken en de wijziging aan ons doorgeven.
In het geval dat uw bedrijf van rechtspersoon verandert, bijv. KvK-nummer, moet mogelijk een nieuw account worden aangemaakt. Neem hiervoor contact op met Hellios via +31 (20) 399 4730.
Wat moet ik doen als de primaire contactpersoon is gewijzigd?
Het is mogelijk om de primaire (admin) contactpersoon te wijzigen via de functie Gebruikersbeheer in het leveranciersportaal. Zodra u de primaire contactpersoon wijzigt, wordt alle toekomstige correspondentie, inclusief e-mails, naar de nieuwe contactpersoon gestuurd.